Na hlavný obsah

Pri streľbe v anglickom meste Plymouth zomrelo šesť ľudí

Medzi obeťami je aj páchateľ.

Pri streľbe v anglickom meste Plymouth zomrelo šesť ľudí
Polícia na mieste streľby v anglickom meste Plymouth. Foto: TASR/AP

Šesť ľudí vrátane páchateľa zahynulo pri štvrtkovej (12. 8.) streľbe v anglickom meste Plymouth, informovala v piatok tamojšia polícia.

Podľa stanice BBC polícia uviedla, že pri „vážnom incidente so strelnými zbraňami“ zahynuli na mieste činu dve ženy a traja muži vrátane údajného strelca. Ďalšia žena zomrela neskôr v nemocnici. Všetci zomreli na následky strelných zranení.

Polícia ďalej uviedla, že „oblasť bola uzavretá a v súvislosti s incidentom už nikoho iného nehľadá“. Vyzvala verejnosť, aby nešpekulovala a nezdieľala snímky z miesta činu na sociálnych sieťach – ani nikde inde.

Podľa spravodajskej stanice Sky News polícia zdôraznila, že incident „nesúvisí s terorizmom“.

Záchranné a policajné zložky boli na miesto incidentu v mestskej časti Keyham privolané krátko po 18.00 h miestneho času.

Na mieste bola aj Sharron, ktorá pre stanicu BBC uviedla, že „najprv sa ozval krik, po ktorom nasledovali výstrely – najskôr tri, možno štyri“.

Sedemdesiatpäťročná Sharron, ktorá žije v blízkosti miesta streľby, denníku The Times povedala, že útočník vykopol dvere dvojdomčeka, následne zastrelil mladú matku a jej malú dcéru, ktorá mala asi päť rokov.

Podľa informácií Turnerovej mal muž čierne a sivé oblečenie a bol vyzbrojený poloautomatickou zbraňou. Denník uviedol, že po streľbe útočník ušiel cez park za domom, kde zabil dvoch ľudí, ktorí venčili svojich psov.

Ďalší zo svedkov, Robert Pinkerton, povedal, že „kráčal a za rohom narazil do chlapa s brokovnicou“. Bol oblečený celý v čiernom, dodal Pinkerton.

Ministerka vnútra Priti Patelová na Twitteri napísala, že „incident v Plymouthe je šokujúci a moje myšlienky sú s tými, ktorých postihol“.

„Žiadam všetkých, aby zostali pokojní, dodržiavali policajné pokyny a umožnili našim pohotovostným službám pokračovať v práci,“ dodala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet