Na hlavný obsah

Pri ultramaratóne na Mont Blancu zomrel český bežec

Pri zostupe sa zrútil z hory.

Pri ultramaratóne na Mont Blancu zomrel český bežec
Na snímke hora Mont Blanc. Foto: TASR/AP

Čech, ktorý sa v noci na stredu (25. 8.) zrútil pri ultramaratóne Ultra Trail du Mont Blanc (UTMB) na francúzskej strane hory Mont Blanc, zomrel. Povedali to organizátori pretekov.

Muž, ktorého meno nezverejnili, sa zrútil pri zostupe v priesmyku Pralognan na 62. kilometri trasy krátko po polnoci. Hoci záchranári zasiahli ihneď po nehode a do nemocnice športovca dopravili vrtuľníkom, na následky vážnych zranení zomrel, uviedli organizátori.

Zosnulý muž mal 35 rokov, uviedla agentúra AFP. Úrady začali vyšetrovať príčinu smrteľnej nehody.

O nešťastí informovali české úrady a rodinu bežca. „Je nám to veľmi, veľmi ľúto. Rodine zosnulého bežca sme vyjadrili úprimnú sústrasť,“ oznámili organizátori.

Nešťastie sa odohralo na 145 kilometrov dlhej trase „TSD – Sur les Traces des Ducs de Savoie“ (Po stopách savojských vojvodov), ktorá spája talianske údolie Aosty s francúzskym departmentom Horné Savojsko.

Preteky po tragickom páde prerušili. Jeho účastníkov, ktorí ešte neprešli priesmykom, evakuovali do dediny Bourg Saint-Maurice. Preteky pokračujú pre 293 pretekárov, ktorí už majú priesmyk za sebou.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet