Na hlavný obsah

Biden navštívil nemocnicu, kde sa liečia americkí vojaci ranení v Afganistane

Pri útoku na letisku v Kábule zahynulo 13 vojakov USA.

Biden navštívil nemocnicu, kde sa liečia americkí vojaci ranení v Afganistane
Americký prezident Joe Biden. Foto: TASR/AP

Americký prezident  Joe Biden vo štvrtok (2. 9.) v sprievode svojej manželky navštívil v americkom štáte Maryland nemocnicu Walter Reed National Military Medical Center, kde sa zotavujú americkí vojaci zranení počas misie v Afganistane.

Ako poznamenala agentúra AFP, návšteva Bidenovcov sa uskutočnila štyri dni po tom, ako USA ukončili sťahovanie svojich jednotiek z Afganistanu.

Biden strávil v nemocnici niečo menej ako dve hodiny, uviedla jeho administratíva, ktorá neposkytla žiadne ďalšie podrobnosti – ani o tom, či sa prezident stretol s pacientmi nemocnice.

Americké médiá informovali, že v tejto vojenskej nemocnici, ktorá sa nachádza na severozápadnom predmestí Washingtonu, sa starajú aj o tucet príslušníkov amerických služieb zranených 26. augusta pri útoku na kábulské letisko počas evakuácie zahraničného personálu a afganských spojencov.

V nedeľu (29. 8.) Biden a jeho manželka Jill vzdali hold pamiatke 13 amerických vojakov zabitých pri tomto útoku, ktorých telesné pozostatky prepravili na leteckú základňu Dover v štáte Delaware.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet