Na hlavný obsah

Diaľničná križovatka D1 – D4 tak skoro nebude

Urýchlenie jej výstavby je podľa ministra dopravy komplikované.

Diaľničná križovatka D1 – D4 tak skoro nebude
Ilustračné foto. Foto: RTVS

Urýchlenie výstavby križovatky diaľnic D1 a D4 bude problematické. Na rokovaní hospodárskeho výboru to povedal minister dopravy Andrej Doležal. Hotová by mala byť najskôr o 5 rokov. Členovia výboru vyzvali ministra, aby našiel riešenie, ako výstavbu urýchliť.

Nultý obchvat Bratislavy D4 – R7 je takmer hotový. V najbližších dňoch odovzdá zhotoviteľ do užívania ďalšie úseky. Nové cesty prepoja bratislavský obchvat D1 s Rovinkou a existujúce úseky D4 – R7 s Jarovcami a Petržalkou.

„Podľa vyjadrení koncesionára by to malo byť túto nedeľu a prakticky by sa mal otvoriť celý obchvat,“ povedal minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal (nom. Sme rodina).

Kameňom úrazu pri výstavbe nultého obchvatu hlavného mesta aj naďalej ostáva križovatka diaľnic D1 – D4. V najbližších rokoch hotová nebude.

„Ja sa nechcem zmieriť s tým, že tu teraz budeme 5 alebo skôr 7 rokov stáť v zápchach a pozerať sa na dve diaľnice, ktoré sa križujú a nedá sa prejsť z jednej na druhú, ja sa s tým odmietam zmieriť, preto budem hľadať riešenie,“ vyjadril sa predseda Výboru Národnej rady SR pre hospodárske záležitosti Peter Kremský (OĽANO).

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko