Na hlavný obsah

Frakcia Kolíkovej sa chystá opustiť stranu Za ľudí. Mala by ohlásiť prestup do SaS

Otvára sa otázka, či Za ľudí zostane v koalícii.

Rozpad strany Za ľudí sa blíži. Krídlo okolo ministerky spravodlivosti a podpredsedníčky strany Márie Kolíkovej sa podľa dostupných informácií chystá prestúpiť do strany SaS.

Strana Za ľudí by tak v parlamente prišla o počet poslancov potrebných na klub a otvára sa otázka, či zostane v koalícii.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Spor v strane Za ľudí pretrváva už niekoľko mesiacov. Dôvodom je nespokojnosť niektorých členov s vedením strany, klesajúce preferencie a žiadosť o zvolanie mimoriadneho snemu. Ten Remišová odkladá. Namiesto toho pribúdajú personálne výmeny a vyrovnávanie pomeru síl v strane.

„Nateraz som stále podpredsedníčkou strany Za ľudí a ministerkou spravodlivosti. Ak by sa na tomto malo čokoľvek zmeniť, určite budem o tom informovať,“ napísala Kolíková v utorok (7. 9.). Šéf liberálov Richard Sulík povedal, že viac povie „vtedy, keď všetko bude dohodnuté“.

Koaliční lídri už tému rozpadu stany Za ľudí otvorili. Riešia, či vo vláde nakoniec nezostanú len tri strany.

Podpredseda vlády Igor Matovič (OĽANO) uznal, že koalícia sa zrejme zúži len na tri strany. Podobný scenár predpokladá aj politológ Radoslav Štefančík. Pripomína, že koaličná zmluva sa bude musieť otvoriť a upraviť.

Kolíková a Sulík by mali prestup oficiálne potvrdiť v stredu (8. 9.).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko