Na hlavný obsah

Nemocnice na začiatku tretej vlny trápi nedostatok personálu. Pacienti pribúdajú

Medzi hospitalizovanými prevažujú nezaočkovaní.

Prví infikovaní pacienti koronavírusom v tretej vlne sú už hospitalizovaní aj v regionálnych súkromných nemocniciach. Aj v tých, ktoré spravuje Trenčiansky a Žilinský kraj. Nemocnice sú podľa informácií RTVS na tretiu vlnu materiálne pripravené. Chýba však personál a problémom je aj vyčerpanosť zdravotníkov.

Po pokojných letných mesiacoch bez pacientov s koronavírusom sa bojnická nemocnica pripravuje na tretiu vlnu pandémie. V posledných troch týždňoch hospitalizovali 8 pacientov z toho jeden skončil na umelej pľúcnej ventilácii. Všetci boli nezaočkovaní.

Nemocnica má najväčšie problémy s nedostatkom zdravotníkov. Päť zdravotných sestier pre komplikácie po prekonaní covidu muselo z práce odísť.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Na ďalšiu vlnu pandémie sa pripravujú aj štyri nemocnice v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja. Na začiatok majú reprofilizovaných 90 lôžok.

„Aktuálne máme 18 pacientov, z toho sú traja na umelej pľúcnej ventilácii. Všetci pacienti sú v Kysuckej nemocnici v Čadci. Z toho je desať pacientov neočkovaných. Momentálne máme 4 zdravotníckych pracovníkov s covidom,“ hovorí Silvia Pekarčíková z odboru zdravotníctva Žilinského samosprávneho kraja.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko