Na hlavný obsah

OĽANO stojí za Mikulcom. Minister vnútra má plnú dôveru premiéra

Ľudia podľa Mikulca vypovedajú o ohavnostiach Ficovej vlády.

OĽANO stojí za Mikulcom. Minister vnútra má plnú dôveru premiéra
Na hornej časti snímky zľava poslanec NR SR Michal Šípoš, minister financií SR Igor Matovič, minister vnútra SR Roman Mikulec (všetci OĽANO). Foto: TASR

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) má plnú dôveru poslaneckého klubu hnutia, šéfa OĽANO Igora Matoviča a premiéra Eduarda Hegera. Klub, líder hnutia aj predseda vlády to uviedli pred štvrtkovou (23. 9.) mimoriadnou schôdzou parlamentu k odvolávaniu Mikulca, ktorú inicioval opozičný Smer-SD na čele s predsedom strany Robertom Ficom.

Šéf rezortu vnútra vymenoval viacero mien ľudí, ktorí sa „priznali a vypovedajú o ohavnostiach vašej (Ficovej) vlády“. Spomenul napríklad podnikateľa Michala Suchobu či bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) Ľudovíta Makóa.

Prihovoril sa tiež „čestným policajtom, prokurátorom a sudcom“. „Neexistuje lepší dôkaz o dobrej práci ako ten, že Fico na vás každý deň útočí,“ vyhlásil.

„Stojím za ministrom vnútra, aby pomáhal prokurátorom a sudcom v napĺňaní nášho predvolebného záväzku – že zákon bude platiť pre každého rovnako,“ poznamenal pred schôdzou Matovič.

„Vidíme, že vyšetrovatelia, ktorí vyšetrujú, dostali priestor a vidíme výsledky,“ uviedol premiér Heger s tým, že Mikulec má jeho „plnú dôveru“. Dodal tiež, že očista je proces, ktorý potrebuje svoj čas a že zápas o právny štát vrcholí.

Poslanecký klub OĽANO je pokojný, povedal jeho predseda Michal Šípoš. „Musíme držať palce čestnému ministrovi a čestným vyšetrovateľom,“ vyjadril sa. Nepovedal, či poslanci za OĽANO umožnia otvorenie schôdze od 17.00 h a ako sa zachovajú. Podľa jeho slov chcú prekvapiť Fica.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko