Na hlavný obsah

Pre prípravu vrážd Žilinku, Lipšica a Šufliarskeho podal prokurátor obžalobu na 5 osôb

Zločin mali pripravovať ako organizovaná skupina.

Pre prípravu vrážd Žilinku, Lipšica a Šufliarskeho podal prokurátor obžalobu na 5 osôb
Na snímke generálny prokurátor SR Maroš Žilinka. Foto: TASR

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal v utorok (28. 9.) na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) obžalobu na päť osôb – Mariana Kočnera, Alenu Zsuzsovú, Tomáša Szabóa, Dušana Kracinu, Darka Dragica.

Ako organizovaná skupina mali pripravovať vraždu v súčasnosti už generálneho prokurátora Maroša Žilinku, špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a prokurátora Petra Šufliarskeho. TASR o tom informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová.

Ozrejmila, že pripravovali vraždy v tom čase dvoch vedúcich prokurátorov Žilinku a Šufliarskeho, ako aj vtedajšieho advokáta Lipšica, za vykonanie ktorých bola ponúknutá finančná odmena.

Prokurátor podal na všetkých obžalobu pre pokračovací obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy v štádiu prípravy. V prípade Zsuzsovej a Szabóa aj pre pomoc k zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

Žilinka a Šufliarsky v minulosti vyjadrili presvedčenie, že motívom objednávky bola ich práca a Lipšic je presvedčený, že objednávateľom bol podnikateľ Marian Kočner. Prípravu vrážd vyšetroval najprv Úrad inšpekčnej služby, neskôr ho prebrala Národná kriminálna agentúra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko