Na hlavný obsah

Taliansky ostrov zasiahlo tornádo, autá lietali vzduchom. Dvaja ľudia neprežili

Ďalší sú zranení.

Taliansky ostrov zasiahlo tornádo, autá lietali vzduchom. Dvaja ľudia neprežili
Taliansky ostrov Pantelleria zasiahlo tornádo. Foto: SITA/AP

Dvaja ľudia zomreli a deväť sa zranilo po tom, čo malý taliansky ostrov Pantelleria v Stredozemnom mori zasiahlo tornádo. Obe obete, 86-ročného obyvateľa ostrova a hasiča mimo služby, zastihlo tornádo pri šoférovaní auta. Vír ich vyniesol do vzduchu a autá potom prudko dopadli na zem.

Ďalší zranení, z ktorých štyria sú vo vážnom stave, boli údajne tiež účastníkmi dopravných nehôd spôsobených silným vetrom, píše agentúra ANSA.

Turistami vyhľadávaný ostrov na pol ceste medzi Sicíliou a Afrikou zasiahlo tornádo v piatok (10. 9.) večer krátko pred 19.00 h miestneho času. Na mieste zasahovalo 118 zdravotníkov a policajtov, uviedla ANSA.

Podľa stanice Sky tg24 sú na mieste aj hasiči z jednotky na pomoc pri katastrofách a pátrajú po nezvestných osobách, hoci starosta ostrova v médiách uviedol, že sa podľa prvých informácií nezvestné osoby neevidujú.

„Padali stĺpy, strechy sú poškodené, stromy vyvrátené,“ uviedli hasiči citovaní agentúrou AP. Jeden zo záchranárov hovoril o „apokalypse“. Na snímkach z miesta sú vidieť silne poškodené domy, prevrátené autá a voda v uliciach.

Počasie na ostrove sa už zlepšuje a akonáhle to bude možné, zdravotníci začnú s presunmi ranených.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet