Na hlavný obsah

Zabili najhľadanejšieho teroristu Indonézie

Aliho Kaloru zneškodnili indonézske sily.

Najhľadanejší militant v Indonézii Ali Kalora, napojený na džihádistickú organizáciu Islamský štát (IS),  bol v sobotu (18. 9.) v rámci rozsiahlej protiterostickej operácie zabitý v odľahlej horskej džungli pri prestrelke s bezpečnostnými silami. Napísala o tom v nedeľu (19. 9.) agentúra AP s odvolaním sa na oznámenie indonézskej armády.

Terorista Ali Kalora je jedným z dvoch militantov usmrtených pri tejto akcii, spresnilo veliteľstvo armády v indonézskej provincii Stredné Sulawesi. Druhým zneškodneným extrémistom je muž menom Jaka Ramadan, povedal novinárom brigádny generál Farid Makruf zo sulaweského veliteľstva.

Oboch uvedených hľadaných mužov smrteľne postrelili príslušníci armádno-policajného tímu počas akcie v hornatom okrese Parigi Moutong. Tento administratívny celok hraničí s okresom Poso, ktorý sa považuje za baštu a semenište extrémistov pôsobiacich v Strednom Sulawesi.

Ali Kalora bol najhľadanejším teroristom a vodcom siete s názvom Východoindonézski mudžahedíni (MIT), čo je militantná organizácia, ktorá v roku 2014 sľúbila vernosť a oddanosť Islamskému štátu.

Generál Makruf doplnil, že bezpečnostné zložky pátrajú ešte po štyroch členoch teroristickej skupiny MIT.

Podobná akcia bezpečnostných oddielov sa v tom istom horskom okrese uskutočnila aj pred dvoma mesiacmi, keď policajti a vojaci počas včasnorannej operácie fyzicky zneškodnili takisto dvoch členov Východoindonézskych mudžahedínov. Táto organizácia sa hlási k zodpovednosti za usmrtenie niekoľkých policajtov i príslušníkov kresťanskej náboženskej menšiny.
      

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet