Na hlavný obsah

Ani v čiernych okresoch sa školy zatvárať nebudú, tvrdí Gröhling

Samotestovanie bude pokračovať minimálne do konca roka.

Ani v čiernych okresoch sa školy zatvárať nebudú, tvrdí Gröhling
Na snímke minister školstva, vedy výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS). Foto: TASR

Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) povedal, že školy sa nebudú zatvárať ani v čiernych okresoch. Vyučovanie sa bude prerušovať tak ako doteraz len na základe pozitivity v jednotlivých triedach.

Šéf rezortu avizoval, že od budúceho týždňa bude na Slovensku zrejme prvý okres v treťom stupni ohrozenia, teda v čiernej farbe.

V súčasnosti sa prezenčne vzdeláva 95,1 % žiakov, na dištančnom vzdelávaní v rôznych formách je zvyšných 4,9 percenta. Ministerstvu odovzdáva dáta už viac ako 85 percent všetkých základných a stredných škôl.

Minulý týždeň sa na školách vykonal rekordný počet antigénových testov, celkovo ich bolo 276 912. Z nich sa pozitivita prejavila len u 0,81 percenta. Z PCR testov evidujú 0,7 % zamestnancov a 0,3 % žiakov pozitívnych na koronavírus. Čo podľa ministra predstavuje 2 420 žiakov.

Gröhling tiež povedal, že na základe komunikácie s hlavným hygienikom Jánom Mikasom, sa v samotestovaní bude pokračovať až do konca roka. „Distribúcia samotestov bude naďalej prebiehať,“ dodal.

Návrhy na zavedenie určitej formy individuálne karantény podľa jeho slov predloží budúci týždeň vo štvrtok (21. 10.) na rokovanie konzília. Znamenalo by to, že v prípade odhalenej pozitivity by do karantény nešla celá trieda, ale iba konkrétny pozitívny žiak. Týkalo by sa to okresov kde je pandemická situácia lepšia a miera zaočkovanosti vyššia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko