Na hlavný obsah

Bratislavu s Košicami prepojili Maďari skôr ako Slováci. Doležal: Je to hanba

Z pohľadu Slovákov sa podľa neho dá iba tešiť.

Bratislavu s Košicami prepojili Maďari skôr ako Slováci. Doležal: Je to hanba
Na východe Maďarska otvorili v utorok 26. októbra 2021 úsek diaľnice M30, spájajúcu Miškovec s maďarsko-slovenským hraničným priechodom v Tornyosnémeti. Foto: TASR

Z otvorenia maďarskej diaľnice, ktorá spája aj Bratislavu s Košicami, sa možno len tešiť. Uviedol to po stredajšom (27. 10.) rokovaní vlády SR minister dopravy Andrej Doležal (nom. Sme rodina), v reakcii na utorkové (26. 10.) otvorenie diaľnice M30 od Miškovca až po slovenské hranice.

„Možno sa z toho len tešiť z pohľadu slovenských občanov. Každý kilometer diaľnice, každý kilometer železnice, ktorý podporí mobilitu, je len dobrý,“ priblížil.

„Áno, je to blamáž, je to hanba, to je ten uhol pohľadu, ako sa na pozrieme,“ povedal na margo skutočnosti, že Maďari prepojili Bratislavu a Košice cez svoje územie skôr ako Slováci.

Ministerstvo dopravy SR a Národná diaľničná spoločnosť sa podľa jeho slov sústredia na to, aby sa akcelerovala výstavba tej „našej“ diaľnice z Bratislavy do Košíc.

„Pripomínam, že vo štvrtok (28. 10.) otvárame obchvat Prešov-západ, Prešov-juh, významný obchvat Prešova. Vo výstavbe sú dva kľúčové úseky, Hubová – Ivachnová a Višňové, kde nateraz platí termín na sprejazdnenie, a to koniec roka 2023,“ dodal Doležal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko