Na hlavný obsah

Heger: Nemocnice sa rušiť nebudú

Premiér verí, že Boris Kollár nakoniec reformu podporí.

Heger: Nemocnice sa rušiť nebudú
Na snímke predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO). Foto: Úrad vlády SR.

Nemocnice sa rušiť nebudú, ubezpečil v utorok (12. 10.) predseda vlády Eduard Heger (OĽANO). Vláde ide podľa Hegera o zvýšenie kvality zdravotnej starostlivosti, a preto vyčlenila pri pláne obnovy viac ako miliardu eur na vybavenie, výstavbu a obnovu nemocníc.

„Verím, že tak, ako teraz Boris Kollár chodí po nemocniciach, ako som ja chodil celé leto a chodím aj teraz, tak spozná, ako je naše zdravotníctvo ťažko skúšané,“ povedal Heger na margo pondelkového (11. 10.) vyjadrenia Kollára o tom, že Sme rodina nepodporí reformu nemocníc. Verí v to, že skúsenosť z regionálnych nemocníc mu „pomôže pochopiť a podporiť tie riešenia, ktoré sme pripravili pre zdravotníctvo.“

Okrem predsedu hnutia Sme rodina reformu nemocníc kritizujú aj opozičné strany Smer-SD a Hlas-SD. „Chceme ľuďom poskytnúť špičkové pracoviská, chceme im poskytnúť kvalitnú urgentnú medicínu, chceme im poskytnúť kvalitné pôrodnice a taktiež kvalitnú sieť všeobecných lekárov,“ povedal Heger. Verí preto, že to nikto nebude chcieť zmariť, keďže ide o plán pre ľudí.

Pozrite si celé vyhlásenie predsedu vlády Eduarda Hegera:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko