Na hlavný obsah

Pojednávanie s Kočnerom v kauze motákov odročili na december

Očakáva sa aj verdikt.

Pojednávanie s Kočnerom v kauze motákov odročili na december
Na snímke Marian Kočner prichádza na pojednávanie v kauze takzvaných motákov. Foto: TASR

Okresný súd (OS) Bratislava I odročil pojednávanie v kauze motákov, kde figuruje ako obžalovaný podnikateľ Marian Kočner, na 2. decembra.

Na odročené pojednávanie si majú procesné strany pripraviť záverečné reči. Súd by mal ukončiť oboznamovanie s listinnými dôkazmi a očakáva sa aj verdikt.

V stredu (27. 10.) pred súdom vypovedal advokát Andrej Šabík, ktorý v minulosti zastupoval podnikateľa Kočnera. Šabík odmietol, že by mal prebrať motáky od Kočnera, keď ho navštevoval vo väzbe, a odovzdávať ich ďalej bývalému príslušníkov Slovenskej informačnej služby (SIS) Petrovi Tóthovi.

Počas pojednávania prečítal prokurátor Krajskej prokuratúry (KP) v Trenčíne aj výpoveď z prípravného konania ďalšieho bývalého príslušníka SIS Romana Osuského. Vypovedal aj obžalovaný Marian Kočner.

„Šabík už len tým, že spolupracuje s tímom obhajcov obžalovaného bolo jasné, že nemôže vypovedať nejakým iným spôsobom, ale v podstate neodchýlil sa nejako od svojej výpovede z prípravného konania,“ reagoval prokurátor KP v Trenčíne Ronald Kutiš. Kočner podľa neho pripustil možnosť, že motáky písal a počas stredajšej výpovede nepovedal fakticky nič nové.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko