Na hlavný obsah

Streľba v nákupnom centre v USA si vyžiadala dve obete

Policajti sa s podozrivým dostali do prestrelky.

Streľba v nákupnom centre v USA si vyžiadala dve obete
Streľba v nákupnom centre v americkom štáte Idaho. Foto: SITA/AP

Najmenej dvoch mŕtvych a štyroch zranených vrátane jedného policajta si vyžiadala streľba v nákupnom stredisku v Boise, hlavnom meste amerického štátu Idaho, uviedla v utorok (26. 10.) agentúra AP s odvolaním sa na miestnu políciu. Podozrivého zo streľby polícia po prestrelke zadržala a neskôr spresnila, že je v kritickom stave.

Podľa denníka The New York Times si streľba vyžiadala dvoch mŕtvych a piatich zranených, pričom spomenutého policajta po ošetrení už prepustili z nemocnice. Podrobnosti o stave ďalších troch zranených nezverejnili.

„V tejto chvíli predpokladáme, že išlo len o jediného strelca a že tento incident už nepredstavuje žiadne nebezpečenstvo pre širokú verejnosť,“ uviedla polícia podľa agentúry DPA. O motívoch strelca nedokázal policajný náčelník zatiaľ uviesť nič.

Úrady uviedli, že policajti sa s podozrivým dostali do prestrelky. Väčšinu nákupného strediska vypratali, ale policajti stále pátrajú po prípadných ďalších obetiach.

Polícia žiadne ďalšie informácie zatiaľ neoznámila s tým, že vyšetrovanie pokračuje. Vyzvala tiež ľudí, aby sa oblasti vyhli.

Nákupné centrum Boise Towne Square sa nachádza v najväčšom meste štátu Idaho a so 153 obchodmi je to najväčšie nákupné centrum v meste.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet