Na hlavný obsah

Turista zachytil unikátne zábery súboja slonice s krokodílom

Krokodíl hnev slonice, ktorá chránila mláďa, neprežil.

Účastníci safari v Zambii sa nečakane stali svedkami vybavovania si účtov medzi slonicou a krokodílom. Plaz prenasledoval jej mláďa a slonica sa rozhodla rázne zakročiť. Pred objektívom kamery, ktorú držal jeden z turistov, krokodíla v rieke Zambezi ušliapala. O správe informoval napríklad server BBC.

Slonica krokodílovi najskôr uštedrila dôrazné rany chobotom a hlavou. Následne po ňom začala šliapať. Zábery sa podarilo zachytiť dánskemu turistovi Hansovi Henrikovi Haahrovi.

Objavili sa na kanáli Latest Sightings. „V minulosti sme už zdieľali viacero videí agresívnych slonov. Napríklad keď jeden prebodol byvola a ďalší ušliapal nosorožca, ale slon zabíjajúci krokodíla, to je niečo nové!“ píše sa pri príspevku.

„Slony sú zvyčajne veľmi mierumilovné a starostlivé zvieratá. Samice chrániace svoje mláďa môžu byť ale veľmi agresívne,“ uviedol ďalej kanál Latest Sightings.

Podľa autora videa bolo stretnutie s nahnevanou slonicou v divokej prírode „šokujúce“. Krokodíl „odplatu“ slonice neprežil.

Haahr bol v spoločnosti ďalších členov výpravy organizovanej spoločnosťou Baines River Camp. Jej zástupcovia oznámili, že je zrejmé, že slonica mala jediný cieľ, „číhajúceho predátora zabiť.“

„Aj keď môže byť ťažké pozerať sa na tie zábery, dokazujú, aký surový a ťažký je život v divočine, „ uviedla spoločnosť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet