Na hlavný obsah

V Prešove sa začal súd s pilotom vrtuľníka, ktorý sa zrútil v roku 2017

Havária si vyžiadala smrť dvoch hasičov.

Na prešovskom okresnom súde sa začal proces s pilotom vrtuľníka, ktorý sa pred štyrmi rokmi zrútil počas cvičenia na leteckej základni v Prešove. Havária si vtedy vyžiadala aj životy dvoch hasičov.

V roku 2017, konkrétne 10. mája, hasiči nacvičovali techniky evakuácie. Policajný vrtuľník sa zrútil okolo pol tretej popoludní zo zhruba stometrovej výšky. Z pádu vrtuľníka viní prokuratúra jeho pilota.

„V obžalobe mu kladieme za vinu, že zanedbal svoje povinnosti pilota, nedodržal všetky podmienky, v zmysle platného flyght manu, alebo ktoré mal a to bolo hlavnou príčinou leteckej nehody,“ uviedol prokurátor Krajskej prokuratúry v Prešove.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Akú výšku trestu pilotovi navrhne, prokurátor nekonkretizoval. Policajný pilot sa cíti nevinný. Rovnako jeho obhajca je presvedčený, že sa preukáže jeho nevina.

„Ja som si len robil svoju prácu, ktorú som mal nadovšetko rád celý život a proste stalo sa, čo sa stalo, je mi to ľúto, hlavne tých dvoch chlapcov, ktorých som mal nesmierne rád,“ povedal obžalovaný pilot Peter Bubelíny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny