Na hlavný obsah

Dobrovoľníci pomáhajú osamelým rodičom v karanténe

Je ich však málo.

Často im nemá kto nakúpiť potraviny, či vyzdvihnúť lieky. V Košiciach chýbajú dobrovoľníci, ktorí by pomáhali osamelým rodičom v karanténe. Mimovládna organizácia Úsmev ako dar preto vyzvala ľudí na pomoc. Pripomína, že pandémia prehĺbila rodinám v núdzi problém s bývaním.

Martin Macej pôsobí ako dobrovoľník v Košiciach viac ako dva roky. V čase pandémie, okrem iného, pomáha osamelým rodičom s deťmi v karanténe. Má rodinu a prácu na plný úväzok. Dobrovoľníctvu sa preto venuje najmä večer. 

„Rozhodol som sa byť dobrovoľníkom z toho dôvodu, že tiež som sám z detského domova. Tiež mi veľa pomohli. Dúfajme, že nás bude čím ďalej tým viac,“ povedal dobrovoľník Martin.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Chýbajú nám kolegovia, ktorí by dokázali urobiť servis týmto rodinám a pomôcť prežiť im to najťažšie obdobie pandémie v čo najzdravšom móde,“ uviedol Radoslav Dráb, manažér organizácie Úsmev ako dar pre východné Slovensko.

Ľuďom v núdzi možno pomôcť aj materiálne – darovaním trvanlivých potravín, hygienických potrieb, ale aj poskytnutím ubytovania. Pre pandémiu totiž mnohé rodiny prišli o strechu nad hlavou.

Posily, najmä do zariadení sociálnych služieb, hľadá aj rezort práce, ktorý spolu s krajmi vyhlásil ďalšiu výzvu. Doteraz sa prihlásilo 700 dobrovoľníkov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny