Na hlavný obsah

Liga majstrov: Chelsea zdemolovala Juventus, Barcelona remizovala s Benficou

Young Boys v prestrelke remizoval s Atalantou.

Liga majstrov: Chelsea zdemolovala Juventus, Barcelona remizovala s Benficou
Na ilustračnej snímke radosť futbalistov FC Chelsea. Foto: TASR/AP

Futbalisti londýnskej Chelsea v piatom kole skupinovej fázy Ligy majstrov na domácom ihrisku bez problémov zdolali Juventus 4:0 po góloch Trevoha Chalobaha, Reeca Jamesa, Columna Hudson-Odoia a Tima Wernera. „The Blues“ sa tak bodovo dotiahli na „starú dámu“, majú rovnako ako Juventus na čele 12 bodov.

V druhom stretnutí skupiny H Malmö FF na domácom štadióne remizovalo so Zenitom Petrohrad 1:1. Na vedúci gól Sorena Rieksa ruský tím odpovedal až v 82. minúte, vyrovnal Ukrajinec Jaroslav Rakystky. Zenit v druhom polčase nepremenil penaltu, pomýli sa Arťom Dzyuba. Ruský tím má 4 body a aktuálne by smeroval do jarnej fázy Európskej ligy.

Trénerskú premiéru si v Lige majstrov v utorok (23. 11.) odbil na lavičke Barcelony Xavi Hernandez, „blaugranas“ však len remizovali doma s Benficou Lisabon 0:0, a tak sa o postup musia pobiť v poslednom kole skupiny v Mníchove.

Na orlov z Lisabonu čaká domáci zápas s Dynamom Kyjev, aktuálne sú na 3. mieste s 5 bodmi o 2 body za Barcelonou. Bayern skupinu E jasne ovláda, má 15 bodov, Dynamo Kyjev je beznádejne posledné s jediným získaným bodom.

Extrémne zamotaná je situácia v skupine G, v ktorej Lille doma zdolalo Salzburg 1:0 gólom Jonathana Davida. Sevilla v druhom zápase skupiny doma porazila Wolfsburg 2:0, presadili sa Joan Jordan a Rafa Mir, čo znamená, že nemecký tím je s 5 bodmi štvrtý. Sevilla má o bod viac, druhý je sedembodový Salzburg a tabuľku priebežne vedie Lille. Šancu na postup do vyraďovacej fázy majú však stále všetky štyri kluby.

V skupine F remizoval Young Boys Bern s Atalantou 3:3, čo znamená, že švajčiarsky tím sa neposunul zo 4. miesta tabuľky, má 4 body a na tretie mužstvo z Bergama stráca 2 body. Tabuľku priebežne vedie Manchester United s 10 bodmi, ktorý si v skoršom stretnutí poradil s Villarrealom 2:0. Ten je druhý a má 7 bodov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport