Na hlavný obsah

Policajti v Bratislave kontrolovali dodržiavanie lockdownu, uložili aj pokuty

V meste sa zabávali ľudia.

Policajti v Bratislave kontrolovali dodržiavanie lockdownu, uložili aj pokuty
Polícia kontroluje dodržiavanie aktuálnych protiepidemických opatrení. Foto: https://www.facebook.com/policiaslovakia

Bratislavskí policajti v sobotu (27. 11.) večer kontrolovali dodržiavanie protipandemických opatrení. Uložili aj sankcie. Bratislavská krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

 „Počas uplynulého večera a noci sme zaznamenali po 20.00 h v meste aj zabávajúcich sa ľudí pred podnikom v centre mesta, niekoľko osôb na ceste zo zamestnania a dve cudzie štátne príslušníčky, ktoré o aktuálnych opatreniach nemali vedomosť,“ uviedla polícia.

Pokuty uložili za požívanie alkoholu na verejnosti

Zo strany policajtov boli v súvislosti s požívaním alkoholu na verejnosti po 20:00 h uložené blokové pokuty zaplatené na mieste a samotný podnik bude oznámený regionálnemu úradu verejného zdravotníctva.

„V zmysle zákona je možné uložiť za priestupok spáchaný počas mimoriadneho alebo núdzového stavu pokutu v blokovom konaní do výšky až 1 000 eur. V správnom konaní je možné zo strany správneho orgánu uložiť pokutu až 1659 eur,“ upozorňuje polícia.

Polícia zdôraznila, že obe cudzinky, ktoré o opatreniach nevedeli dostali len napomenutie. „Osoby vracajúce sa zo zamestnania boli skontrolované a po preukázaní sa potrebných dokladov mohli pokračovať v ceste.“

Polícia upozorňuje, že od 20:00 h platí nočný zákaz vychádzania a pri opustení domova treba hodnoverne preukázať účel svojej cesty.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny