Na hlavný obsah

Remišová považuje prezidentkinu kritiku vlády za nešťastnú

Tvrdí, že alternatívna koalícia by nebola lepšou.

Remišová považuje prezidentkinu kritiku vlády za nešťastnú
Na snímke podpredsedníčka vlády a ministerka investícií Veronika Remišová. Foto: TASR

Podľa ministerky investícií Veroniky Remišovej (Za ľudí) je kritika vlády pri presadzovaní reforiem z úst prezidentky Zuzany Čaputovej „veľmi nešťastnou inciatívou“. Uviedla to vo štvrtok (11. 11.) na sociálnej sieti.

Prezidentka Čaputová vo štvrtok v diskusnej relácii skonštatovala, že je problém, ak nie je v koalícii vôľa vládnuť. Na zreteli pritom mala ťažkosti s presadzovaním navrhovaných reforiem. „Ak na to nemáme, poďme od toho,“ citovala prezidentka niekdajšie slová ministra financií Igora Matoviča (OĽANO).

„Považujem to za veľmi nešťastnú iniciatívu, ktorá krajinu ešte viac destabilizuje, najmä v tejto ťažkej situácii, keď v celej Európe padajú rekordy v počte nakazených,“ napísala Remišová.

Zdôraznila, že alternatívna koalícia v zložení Peter Pellegrini (Hlas-SD), Robert Fico (Smer-SD) a Boris Kollár (Sme rodina), či už s Richardom Sulíkom (SaS), alebo bez neho, by nebola lepšou.

„Koalícia, kde sa politici síce nehádajú, ale spoločne sa zhodnú na rozkrádaní štátu, zneužívaní polície a na nerobení žiadnych reforiem by bola pre Slovensko katastrofou,“ vysvetlila.

Remišová tiež pripomenula, že ani vláda Ivety Radičovej počas dvoch rokov svojej existencie nestihla presadiť žiadnu veľkú reformu. „Smer, počas obdobia, keď štyri roky vládol sám, bez koaličných partnerov, neurobil žiadnu reformu, ktorá by Slovensko posunula dopredu,“ dodala.

Podľa ministerky investícií sú komplexné reformy náročnejšie a dohoda sa hľadá dlhšie, obzvlášť ak je v koalícii viacero politických subjektov. Poukázala, že jej rezort sa o reformy snaží od začiatku vládnutia, a vďaka tomu štát ušetril v oblasti IT 72 miliónov eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko