Na hlavný obsah

Ukrajina i Bulharsko hlásia najviac obetí za deň od začiatku pandémie

Obe krajiny patria k tým s najnižšou zaočkovanosťou v Európe.

Ukrajina i Bulharsko hlásia najviac obetí za deň od začiatku pandémie
Na snímke muž kráča pred štátnou nemocnicou v bulharskom meste Veliko Tarnovo. Foto: TASR/AP

Najvyšší nárast počtu úmrtí v súvislosti s ochorením COVID-19 od začiatku pandémie evidujú za posledný deň Ukrajina a Bulharsko. Na Ukrajine koronavírusu v uplynulých 24 hodinách podľahlo ďalších 833 ľudí a v Bulharsku 334. Informovala o tom agentúra Reuters.

Bulharsko, ktoré má z krajín Európskej únie najnižšiu zaočkovanosť proti covidu, aktuálne bojuje so štvrtou vlnou epidémie. Za posledný deň sa tam nákaza preukázala u ďalších 5 286 ľudí, čo je však menej ako koncom októbra.

Hospitalizovaných je v Bulharsku zhruba 8 500 infikovaných, pričom 734 z nich je na jednotkách intenzívnej starostlivosti. Od začiatku pandémie sa v balkánskej krajine so zhruba siedmimi miliónmi obyvateľov nákaza preukázala u viac ako 638 000 ľudí a 25 408 ochoreniu podľahlo, vyplýva z údajov Univerzity Johnsa Hopkinsa (JHU).

Na Ukrajine testy za posledných 24 hodín preukázali koronavírus u ďalších 18 988 ľudí. Od začiatku pandémie krajina so zhruba 44 miliónmi obyvateľov podľa JHU zaznamenala 3,23 milióna prípadov infekcie a 77 156 úmrtí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet