Na hlavný obsah

Cestovanie do Thajska sa skomplikuje, krajina opäť zavádza karanténu

Variant omikron spôsobuje obavy.

Cestovanie do Thajska sa skomplikuje, krajina opäť zavádza karanténu
Na ilustračnej snímke turisti počas testovania proti ochoreniu COVID-19 po prílete na letisko v Phukete na juhu Thajska. Foto: TASR/AP

Thajsko znovu zavádza povinnú karanténu pre návštevníkov zo zahraničia. Informovala o tom v utorok (21. 12.) agentúra Reuters s odvolaním sa na thajskú vládnu hovorkyňu. Dôvodom sú obavy z šírenia nového koronavírusového variantu omikron.

Thajské úrady od 1. novembra povoľovali občanom z desiatok štátov sveta, vrátane Slovenska, návštevu krajiny bez potreby karantény. Museli sa však preukázať certifikátom o dokončenom očkovaní proti ochoreniu a mať pred odletom a po prílete do Thajska negatívny test na koronavírus.

„Po 21. decembri už štát neprijme nové registrácie do programu Test and Go, bude možná iba karanténa alebo návšteva ostrova Phuket,“ oznámila v utorok hovorkyňa thajskej vlády. Približne 200 000 ľudí, ktorí sa už na pobyt bez karantény v krajine zaregistrovali, bude môcť podľa thajskej vlády toto povolenie naďalej využiť.

V hotelovej karanténe budú musieť návštevníci po príchode do Thajska stráviť podľa agentúry Reuters sedem až desať dní. Na obľúbený turistický ostrov Phuket bude možné vydať sa bez karantény, turisti ale nebudú môcť ostrov za celý čas pobytu opustiť.

Thajsko, ktoré v roku 2019 navštívilo 40 miliónov turistov, pandémia tvrdo zasiahla. Krajina stratila tri milióny pracovných miest súvisiacich s turistickým ruchom a ročné príjmy v odhadovanej výške 50 miliárd dolárov, uviedla agentúra Reuters.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet