Na hlavný obsah

Mikulec o zatknutí Fica: Ak má polícia podozrenie, že došlo k porušeniu zákonov, koná

O výsledku trestných konaní bude informovať policajt.

Mikulec o zatknutí Fica: Ak má polícia podozrenie, že došlo k porušeniu zákonov, koná
Na snímke minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) a šéf Smeru-SD Robert Fico. Foto: TASR, koláž: RTVS

„Ak má polícia podozrenie, že došlo k porušeniu zákonov, koná, je to jej zákonná povinnosť.“ Uviedol to v piatok (17. 12.) minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) k štvrtkovým (16. 12.) aktivitám Policajného zboru, a teda k zadržaniu lídra Smeru-SD Roberta Fica.

Dodal, že o priebehu a výsledku trestných konaní, ktoré sa v tejto veci vedú, bude informovať kompetentný policajt tak, „aby nedošlo k zmareniu účelu vyšetrovania“.

Polícia podľa Mikulca koná bez ohľadu na to, z akého spoločenského a sociálneho spektra je preverovaná osoba. Pripomenul, že pandemická situácia v krajine je „naďalej vážna“, krajina čelí omikronu a platia protipandemické opatrenia.

Tie majú ako celok „chrániť životy a zdravie občanov“. „Na druhej strane sa usilujeme o to, aby sme všetkým občanom poskytli primeraný životný priestor v súkromnom aj pracovnom živote,“ konštatoval ďalej minister.

„Mrzí ma, že niektorí túto situáciu využívajú na spochybňovanie opatrení a vyzývajú ľudí na ich nedodržiavanie. Niet pochýb o tom, že Policajný zbor si kontrolou týchto opatrení nezískava priazeň občanov, o to viac si cením, že koná nestranne, profesionálne a primerane, a preto má moju osobnú podporu,“ doplnil.

Fico reagoval, že Mikulcove vyhlásenie je nezmyselné a ustráchané a prehlásil, že ak by fungovala spravodlivosť, tak Mikulca by už dávno odsúdili na 20 rokov.

„Dvaja dôveryhodní svedkovia tvrdia, že zobral úplatok 100 000 eur. U žiadneho z nezákonne obvinených a väznených, ako je napríklad Tibor Gašpar, Jozef Brhel, Dušan Kováčik alebo Norbert Bödör, nie je dôkazná situácia tak jasná a presvedčivá, ako u ministra vnútra,“ napísal Fico na sociálnej sieti.

„Ak sú spomínané osoby nezákonne obvinené alebo uväznené, tak Mikulec mal byť na základe existujúcich dôkazov už odsúdený politicky angažovanou sudkyňou Špecializovaného trestného súdu Pamelou Záleskou minimálne na 20 rokov,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko