Na hlavný obsah

Ani jedna z mimoriadnych schôdzí nebude, poslanci neschválili ich program

Mali sa týkať stavu zdravotníctva a rastu cien energií.

Ani jedna z mimoriadnych schôdzí nebude, poslanci neschválili ich program
Na ilustračnej snímke parlamentná schôdza. Foto: TASR

Poslanci v utorok (7. 12.) neschválili program ani jednej z mimoriadnych schôdzí iniciovaných opozíciou.

Podnet na mimoriadnu schôdzu k stavu slovenského zdravotníctva a k ohrozeniu verejného zdravia občanov podali opoziční nezaradení poslanci Tomáš Taraba, Štefan a Filip Kuffa. Za hlasovalo len 50 poslancov, zdržalo sa ich 56.

Na schôdzi chceli okrem „katastrofálneho stavu v slovenskom zdravotníctve“ hovoriť aj o ohrození verejného zdravia občanov. Upozorňovali na pokles zdravotníckeho personálu v nemocniciach, klesajúcu dostupnosť zdravotnej starostlivosti či nedostatočné materiálové zabezpečenie počas pandémie.

Uznesením mienili dosiahnuť, aby parlament požiadal vládu predložiť do utorka informáciu o súčasnom stave zdravotníctva a návrh okamžitých opatrení na odvrátenie kolapsu. Požadovali aj prítomnosť ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nom. OĽANO).

Druhá mimoriadna schôdza iniciovaná Smerom-SD sa mala týkať sociálnych dosahov výrazného rastu cien energií a základných potravín. Za otvorenie hlasovalo len 48 z prítomných poslancov.

Opoziční poslanci chceli požiadať vládu, aby predložila parlamentu správu vrátane vecného a časového harmonogramu o prijatých opatreniach na zamedzenie nežiaduceho cenového vývoja. Sú presvedčení, že vláda má k dispozícii dostatok nástrojov, prostredníctvom ktorých môže eliminovať prudký nárast cien.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko