Na hlavný obsah

Ministerstvo zdravotníctva so župami chystá týždeň očkovania

Ministerstvo a samosprávne kraje pripravili mobilizačný týždeň.

Ministerstvo zdravotníctva so župami chystá týždeň očkovania
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Záujem o očkovanie na Slovensku opäť rastie. Ministerstvo zdravotníctva a samosprávne kraje pripravili mobilizačný týždeň na podporu očkovania na celom Slovensku. RTVS o tom informovala hovorkyňa ministerstva Zuzana Eliášová.

Len za stredu (8. 12.) bolo podaných viac ako 6 000 prvých dávok a vyše 35 000 tretích dávok. Rastúci záujem chce ministerstvo zdravotníctva a všetky samosprávne kraje podporiť aj celoslovenskou akciou Darujme si Vianoce.

Navýšené očkovacie kapacity

„Od soboty (11. 12.) budú v celej krajine navýšené očkovacie kapacity vo vakcinačných centrách a otvoria sa nové termíny na očkovanie,“ uvádza ministerstvo.

K mobilizácii sa v týchto dňoch pripoja členovia vlády, ako aj osobnosti z kultúrno-spoločenského života a športu. V jednotlivých regiónoch budú prostredníctvom sociálnych sietí alebo svojou pomocou priamo vo vakcinačných centrách pozývať ľudí k očkovaniu.

„Cieľom tejto mobilizácie je zaočkovať čo najviac ľudí a tým ich ochrániť pred ťažkým priebehom ochorenia COVID-19, ako aj zvýšiť informovanosť o dôležitosti očkovania,“ píše sa v tlačovej správe.

Rezort zdravotníctva pripomína, že očkovanie proti ochoreniu COVID-19 je najúčinnejšou ochranou pred ťažkým priebehom ochorenia.

Na Slovensku doteraz podali už viac ako 2,68 milióna prvý dávok, tretiu dávku dostalo už viac ako 534 000 ľudí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko