Na hlavný obsah

Pre hoax na bilbordoch ĽSNS podala SaS trestné oznámenie

Stojí na nich, že vakcíny obsahujú bunky potratených detí.

Pre hoax na bilbordoch ĽSNS podala SaS trestné oznámenie
Bilbord s klamlivou informáciou o vakcínach. Foto: Trestné oznámenie Jany Bittó Cigánikovej na neznámeho páchateľa - Google Disc

Poslankyňa Národnej rady (NR) SR a predsedníčka zdravotníckeho výboru Jana Bittó Cigániková (SaS) spolu s kolegami z poslaneckého klubu Jánom Benčíkom a Alojzom Baránikom podala 22. novembra na Generálnu prokuratúru (GP) SR trestné oznámenie na neznámeho páchateľa, ktorý šíri hoax o vakcínach proti koronavírusu prostredníctvom bilbordov. Na nich sa uvádza, že vakcíny obsahujú bunky z potratených detí.

„Na Orave žije veľké percento veriacich ľudí. Zdá sa, že práve na veriacich sa chcel niekto priživiť a použil pri tom logo ĽSNS. Či to boli skutočne predstavitelia tejto strany, bude zisťovať polícia,“ uviedla Cigániková na sociálnej sieti.

Informácia o tom, že vakcíny obsahujú bunky potratených detí nie je pravdivá, keďže Európska lieková agentúra (EMA) detailne a vedecky posúdila proces výroby očkovacích látok a nič také nezistila.

Ľudia, ktorí šíria tento hoax podľa Cigánikovej „buď veci nerozumejú a neoverili si informácie, alebo veľmi dobre rozumejú, že klamú, a robia to s cieľom zastrašiť ľudí a odradiť ich od očkovania.“

Podľa Baránika je predmetom oznámenia preverenie, či došlo k podávaniu klamlivej informácie, ktorá je schopná vyvolať vážne nebezpečenstvo znepokojenia medzi ľuďmi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko