Na hlavný obsah

Pre lockdown sa posúva otvorenie zimnej sezóny

Mnohé strediská musia prepúšťať zamestnancov.

Vo Vysokých a Nízkych Tatrách mali v piatok (3. 12.) a v sobotu (4. 12.) otvárať zimnú sezónu prvou lyžovačkou. Lockdown tieto plány zmaril. A nielen to. Cestovný ruch sa topí v neistote. Niektoré hotely nemajú na výplaty zamestnancov a musia prepúšťať.

„V dnešnej dobe platí: človek mieni, covid mení. Takže v tomto prípade žiadne otváranie lyžovačky na 4. decembra, tak ako bolo pôvodne avizované, nepripravujeme,“ uviedol Marián Galajda, hovorca prevádzkovateľa lyžiarskych stredísk.

Keďže na Slovensku pokračuje lockdown, do Vysokých Tatier zatiaľ môžu prísť len ľudia z okresu, a to tiež len na prechádzku „po svojich“.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

V strediskách cestovného ruchu sú zatvorené lanovky, zjazdovky, hotely, reštaurácie aj atrakcie. Jediné čo funguje, je zasnežovanie. Na niektorých svahoch je už do 40 centimetrov snehu. Prevádzkovatelia nevedia kedy a či ich vôbec otvoria, ale chcú byť pripravení.

„Hotely sa spoliehali na očkovaných hostí, už pripravovali opatrenia, aby dodržali prísny režim. Zostali však prázdne a niektoré už pripravujú prepúšťanie, keďže nemajú na výplaty,“ dodáva Galajda.

Hostia si pobyty na horách už rezervujú. Nie však na Slovensku, ale v zahraničí. Na otázku, kedy budú jasné pravidlá pre cestovný ruch a zimnú sezónu v súčasnosti nikto nevie odpovedať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko