Na hlavný obsah

Proti opatreniam protestovali aj Nemci či Holanďania

Vo Frankfurte polícia rozpustila dve demonštrácie.

Proti opatreniam protestovali aj Nemci či Holanďania
Foto z protestu v nemeckom Hamburgu zo 4. decembra. Foto: SITA/AP

Niekoľko tisíc ľudí demonštrovalo v sobotu (4. 12.) proti opatreniam súvisiacim s pandémiou koronavírusu v rôznych mestách v celom Nemecku. Informovala o tom agentúra DPA.

Len v Hamburgu vyšlo do ulíc zhruba 5 000 stúpencov hnutia Querdenker a odporcov očkovania, potvrdili miestne policajné zdroje. Nahlásený počet účastníkov bol síce 2 000, demonštrácia však bola pokojná. Problémy sa vyskytli len s dodržaním odstupu, dodala polícia.

K protestným zhromaždeniam došlo aj metropole Berlín, ako i v Postupime, Hannoveri, Frankfurte nad Mohanom a Trieri.

V berlínskej štvrti Friedrichshain napriek zákazu demonštroval nižší – trojciferný počet osôb. Došlo tam k niekoľkým zatknutiam v súvislosti s porušením pravidiel súvisiacich s pandémiou, uviedla polícia. Novinára, ktorý protestné zhromaždenie snímal na mobilný telefón, napadol jeden z demonštrantov.

Vo Frankfurte nad Mohanom rozpustila polícia dve demonštrácie v dôsledku závažných priestupkov proti platným pravidlám pre zhromaždenia, píše DPA. Ich účastníci ignorovali držanie odstupu a nemali rúška, informovala polícia na sociálnej sieti. Na oboch demonštráciách sa zišlo zhruba 500 ľudí.

Z mesta Trier informovala polícia o vyhrotenej atmosfére medzi zhruba 400 účastníkmi protestného zhromaždenia a protidemonštrácie. K potýčkam nedošlo iba vďaka pohotovej reakcii polície, uviedla DPA.

Tisíce ľudí v sobotu pokojne pochodovali aj holandským mestom Utrecht na protest proti vládnym opatreniam na zabránenie šírenia koronavírusu, informuje agentúra AP. Demonštrácia, na ktorú dohliadali policajti, sa skončila bez incidentov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet