Na hlavný obsah

Vlhová v Lienzi skončila druhá, vyhrala Worleyová

Zdolala ju o 30 stotín sekundy.

Vlhová v Lienzi skončila druhá, vyhrala Worleyová
Na snímke Petra Vlhová počas pretekov v Lienzi. Foto: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová skončila v utorňajšom (28. 12.) obrovskom slalome Svetového pohára (SP) na druhom mieste. V rakúskom Lienzi ju zdolala jedine víťazná Francúzka Tessa Worleyová o 30 stotín sekundy. Tretia bola Švédka Sara Hectorová (+0,38).

Tridsaťdvaročná Worleyová slávila pätnáste víťazstvo a 33. pódiové umiestnenie na podujatiach prestížneho seriálu. Všetky má na konte v tejto disciplíne, v ktorej je aj dvojnásobná majsterka sveta.

Vlhová dosiahla už 49. pódiové umiestnenie v kariére SP. Vyšvihla sa naň zo štvrtej priečky po prvom kole. „Som veľmi spokojná, konečne som opäť na pódiu aj v obrovskom slalome. Snažila som sa v druhom kole zlepšiť, podala som veľmi dobrý výkon, stačilo na druhé miesto, z čoho sa veľmi teším. Snažila som sa viac riskovať, aj keď som nevidela pod nohy. Neriešila som, že niektoré miesta sú rozbité. Ku koncu som mala namále, brány sa mi len mihali, som rada, že som to ustála,“ povedala 26-ročná Slovenka pre RTVS.

Do štartovej listiny sa po ochorení COVID-19 vrátili Novozélanďanka Alice Robinsonová, ktorá uzavrela elitnú žrebovanú sedmičku, a Rakúšanka Katharina Liensbergerová. Naopak, po pozitívnych testoch na koronavírus chýbali líderka celkového poradia SP Mikaela Shiffrinová z USA, Poľka Maryna Gasienicová-Danielová a naďalej aj Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová.
      

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport