Na hlavný obsah

Anglickí stredoškoláci budú musieť počas vyučovania nosiť rúška

Povinnosť neplatí pre učiteľov.

Anglickí stredoškoláci budú musieť počas vyučovania nosiť rúška
Ilustračná snímka. Foto: twitter/ MrDJones

Kvôli šíreniu variantu omikron budú musieť študenti na stredných školách v Anglicku, po návrate z vianočných prázdnin, nosiť ochranu nosa a úst. Oznámil to minister školstva Nadhim Zahawi. Toto opatrenie bude platiť do 26. januára.

„Chceme, aby do škôl chodilo čo najviac detí, a aby to tak bolo čo najdlhšie,“ povedal Zahawi, ktorého cituje list The Sunday Telegraph. Študenti sa budú vracať do škôl od budúceho týždňa, priamo v školách ich čakajú testy na koronavírus.

BBC uvádza, že Anglicko bolo doteraz jedinou zo štyroch častí Spojeného kráľovstva, ktorá neodporučila školám, aby ich žiaci nosili rúška.

Niektoré anglické školy túto povinnosť ale zaviedli samé. Podľa nových pravidiel platných pre Anglicko sa povinné nosenie ochrany nosa a úst nevzťahuje na učiteľov.

Anglicko v posledných dňoch zaznamenávalo rekordné denné prírastky novonakazených koronavírusom. Pre veľký počet ľudí v izolácii, ktorá má trvať najmenej sedem dní, sa množstvo verejných inštitúcií borí s nedostatkom zamestnancov.

Agentúra Reuters pripomína, že vláda sa obrátila na manažérov vo verejnom sektore, aby sa pripravili na to, že v najhoršom prípade môže v najbližších týždňoch chýbať v práci až štvrtina zamestnancov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet