Na hlavný obsah

Chlapec sa pred 6 rokmi utopil v plaveckom bazéne. Rodičia stále čakajú na odškodnenie

Vo veci stále prebieha súdny proces.

Tragédia z banskoštiavnickej plavárne ani po šiestich rokoch nemá dohru. Koncom roka 2015 sa v plaveckom bazéne utopil 10-ročný chlapec.

Mestskí poslanci chceli pozostalých rodičov odškodniť, primátorka návrh nepodpísala.

Maloletý Janko v decembri 2015 po plaveckom tréningu uviazol vo vyústení bazénovodu a pod vodou strávil približne 8 minút. Neskôr v nemocnici zomrel.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Keďže sa to stalo v mestskom zariadení, jeden z mestských poslancov v roku 2019 inicioval, aby v zastupiteľstve odsúhlasili mimosúdne vyrovnanie.

„Z trinástich poslancov to schválili dvanásti, tá výška odškodného, ktorá bola neštandardná vo výške 80 000 eur, bola rozložená v splátkach na tri roky, s tým že to mali presne definované odkiaľ zoberieme, kam zoberieme,“ hovorí Dušan Lukačko, poslanec Mestského zastupiteľstva v Banskej Štiavnici.

Rodičia nebohého chlapca, ktorý sa utopil v bazéne mestskej plavárne sa však ani po šiestich rokoch od tragédie tohto odškodného nedočkali. Vo veci preto stále prebieha aj súdny proces.

Primátorka totiž uznesenie mestského zastupiteľstva nepodpísala. ,,Bola som upozornená kontrolórom, že to nie je v súlade so zákonom, a že k tomu neboli žiadne súdne závery, takže vlastne uplatnila som svoje sistačné právo,“ uviedla Nadežda Babiaková, primátorka mesta Banská Štiavnica.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny