Na hlavný obsah

Muž, ktorý celý život znásilňoval svoju dcéru, sa postavil pred súd v Nemecku

Tvrdí, že sex s dcérou bol vždy dobrovoľný.

Muž, ktorý celý život znásilňoval svoju dcéru, sa postavil pred súd v Nemecku
Obvinený muž so svojím právnikom počas súdneho procesu k obvineniu z niekoľkonásobného znásilnenia. Foto: DPA

V Mníchove sa v pondelok (17. 1.) začal súdny proces s mužom, ktorý podľa obžaloby desaťročia sexuálne zneužíval svoju dcéru a mal s ňou aj dieťa. Muž (75), pôvodom zo Sicílie, čelí 288 obvineniam zo znásilnenia, informovala tlačová agentúra DPA.

„Chcel by som povedať, že sú to všetko klamstvá,“ povedal obžalovaný na začiatku procesu. Nepoprel, že mal so svojou dcérou sex, ale povedal, že to bolo vždy dobrovoľné.

Muž začal svoju dcéru zneužívať, keď mala len sedem rokov, uviedla prokuratúra a dodala, že žena mala dieťa so svojím otcom koncom 90. rokov. Teraz má 50 rokov a bola to jej rodina, ktorá nakoniec ukončila toto trápenie a zavolala políciu. Muža zatkli v novembri 2020.

Podľa agentúry DPA takmer tri stovky znásilnení uvedených v obžalobe môžu predstavovať len špičku ľadovca. Ide totiž len o prípady, ktoré ešte nie sú premlčané a o ktorých môže nemecké súdnictvo vôbec rozhodovať. Talianska rodina žila dlhé roky na Sicílii a trestné činy spáchané v tejto krajine by patrili do právomoci talianskych orgánov.

Prípad Josefa Fritzla

Prípad vzdialene pripomína kauzu Rakúšana Josefa Fritzla, ktorý tiež opakovane znásilňoval svoju vlastnú dcéru desiatky rokov. Držal ju v suteréne a splodil s ňou niekoľko potomkov.

Na rozdiel od Fritzla však muž, ktorého teraz obvinila nemecká prokuratúra, nepotreboval na spáchanie svojich zločinov „väzenie“. Nielenže svoju dcéru opakovane bil a znásilňoval, ale „takmer úplne ovládal všetky oblasti jej života“.

„Poškodená bola už v detstve systematicky izolovaná od svojho okolia, takže si nemohla vytvoriť dlhodobé sociálne väzby na iné osoby ako na obvineného,“ uvádza sa v obžalobe.

Keď napríklad zistil, že sa stretáva so spolužiakmi alebo kolegami z práce, otec ju podľa obžaloby opakovane bil. Tiež ju viezol do práce a čakal pred dverami celý čas, kým skončila.

Podľa obžaloby s ňou trávil všetky prestávky, fotil ju v práci cez okno a kontroloval jej mobilný telefón a e-maily. Podľa prokurátora vytvoril „atmosféru násilia a beznádeje“, ktorú udržiaval celé desaťročia.

Podľa agentúry DPA by rozsudok mohli vyniesť 26. januára.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet