Na hlavný obsah

Navaľného pomocníčka má zaplatiť za nadčasy ruským policajtom

Žiadajú od nej takmer štyri milióny rubľov.

Navaľného pomocníčka má  zaplatiť za nadčasy ruským policajtom
Protestujúci proti zadržaniu Navaľného v Moskve. Foto: SITA/AP

Ruská polícia požaduje od spolupracovníčky Alexeja Navaľného, aby zaplatila za prácu nadčas, ktorý vykonali vlani v januári policajti pri zásahoch na nepovolených demonštráciách na Navaľného podporu.

Bývalú koordinátorku štábu opozičného lídra v Petrohrade Irinu Faťjanovovú polícia považuje za hlavnú organizátorku demonštrácií v druhom najväčšom ruskom meste a žaluje ju o takmer štyri milióny rubľov (asi 46 000 eur). Informoval o tom v pondelok (10. 1.) spravodajský portál Meduza.

V texte žaloby sa uvádza, že 1 391 zamestnancom polície bolo za prácu počas demonštrácií 23.- 31. januára preplatených 1 462 dní nadčasov.

„Čudujem sa, že na mňa nehodili aj náklady za nasadenie špeciálnej techniky, ktorú v januári použili namiesto odpratávania snehu na odpratávanie pokojných občanov,“ napísala Faťjanovová na sociálnu sieť telegram.

Podotkla, že ministerstvo vnútra mohlo tiež svojim zamestnancom prácu nadčas kompenzovať voľnom. Bývalá koordinátorka Navaľného petrohradského štábu v novembri uviedla, že v obave z prenasledovania odišla z Ruska.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet