Na hlavný obsah

Negatívny rekord. Francúzsko prekonalo hranicu 300 000 v počte infikovaných za deň

Ide o najvyššie číslo v rámci celej Európy.

Negatívny rekord. Francúzsko prekonalo hranicu 300 000 v počte infikovaných za deň
Ľudia s ochrannými rúškami kráčajúci po parížskom Champs-Élysées. Foto: ČTK/AP

Počet novoinfikovaných koronavírusom vo Francúzsku prvýkrát prekonal 300 000 za deň. Minister zdravotníctva Olivier Véran v stredu (5. 1.) podľa agentúry Reuters v parlamente uviedol, že ich za posledných 24 hodín úrady zaznamenali okolo 335 000.

To je zároveň celoeurópsky rekord od začiatku pandémie covidu. Doterajšie francúzske maximum bolo utorňajších (4. 1.) 271 686 infekcií za deň.

V súvislosti s covidom za uplynulý deň zomrelo ďalších 246 ľudí vo francúzskych nemocniciach. Počet pacientov na jednotkách intenzívnej starostlivosti stúpol na 3 695.

Pre rýchlo sa šíriaci variant omikron sa 67-miliónová krajina dokonca rozhodla, že umožní ďalej pracovať infikovaným zdravotníkom, ktorí nemajú príznaky covidu. Dôvodom je obava, že by ich mohol byť nedostatok, ak ich príliš veľa skončí v karanténe.

Vo Francúzsku, ktoré zatiaľ situáciu zvláda lepšie ako v niektorých predchádzajúcich vlnách, sa prvýkrát počet infikovaných prehupol cez 200 000 v poslednom týždni minulého roka. Po troch dňoch poklesu nastúpil tento utorok opäť dramatický nárast.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet