Na hlavný obsah

Pošta nehlási väčšie problémy s doručovaním odmien za očkovanie

Vznikajú len menšie pre nepresnosti v adresách.

Slovenská pošta aktuálne spracováva ďalších 100 000 poukazov v hodnote 300 eur, ktoré seniori dostanú ako odmenu za očkovanie. V schránke si ich nájdu budúci týždeň.

Poštári zatiaľ nehlásia väčšie problémy s doručovaním. Sú však ojedinelé prípady, keď majú problémy s doručením. A to najmä pre nepresnosti v adresách.

Šek na 300 eur posiela pošta v obálke určenej do vlastných rúk. Adresát si ich môže vybrať osobne na pošte, ale má aj iné možnosti, ak na poštu nemôže prísť napríklad zo zdravotných dôvodov. Jednou z alternatív je poštový doručovateľ, ktorý peniaze prinesie rovno domov.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Stačí, ak adresát zavolá na svoju príslušnú poštu, to znamená, že na poštu, ktorá mu doručuje zásielky, a dohodne sa s nimi na vyplatení poštovým doručovateľom,“ vysvetlila hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková.

Urobiť tak môžete až potom, ako vám bude obálka s poukazom doručená. Ďalšou možnosťou je splnomocniť inú osobu, aby peniaze vybrala za vás.

Podľa Slovenskej pošty majú tzv. preukaz splnomocnenca dnes už viacerí. Ak ho ľudia majú, mali by si preveriť, či sa splnomocnenie vzťahuje aj na zásielky určené do vlastných rúk.

„V prípade, ak takéto splnomocnenie nemá, môže si ho zriadiť, a to s overeným podpisom buď u notára, pracovníkom matriky alebo na ktorejkoľvek pobočke pošty,“ doplnila Dorčáková.

Poštári majú niekedy problém zásielku doručiť pre nepresnosti v adrese. Poukážky sú pritom zasielané na adresu, ktoré senior uviedol pri registrácii na očkovanie, prípadne priamo vo vakcinačnom centre.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko