Na hlavný obsah

Radičová vidí najväčšie zlyhanie v dlhodobo zatvorených školách

Nálada v spoločnosti podľa nej nie je dobrá.

Preplnené nemocnice, unavení zdravotníci, odpor k vakcínam aj vojna v polícii. Ťažký rok majú za sebou aj niektoré sektory ekonomiky. Turbulencie sa nevyhli ani politickej scéne.

Aj takto vyzeralo Slovensko uplynulý rok. Nálada v spoločnosti podľa bývalej premiérky Ivety Radičovej nie je dobrá. Značný podiel na tom majú samotní politici. Výzvou v tomto roku bude prinavrátenie dôvery.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Kým prvú vlnu Slovensko zvládlo, druhá a tretia majú už teraz vyše 16 000 obetí. Už vlani pritom krajina mala k dispozícii viaceré vakcíny. Bývalá premiérka vidí najväčšie zlyhanie v dlhodobo zatvorených školách. Zo spoločnosti sa podľa nej vytratil racionálny dialóg.

„Teraz sme svedkami dvoch extrémnych pozícií, na jednej strane sú konšpiračné fantázie sprevádzané rôznymi neuveriteľnými hlúposťami a na druhej strane je to extrém fanatického až apokalyptického strašenia ľudí zo šírenia vírusu, pandémie a neschopnosti ju zvládnuť,“ myslí si Radičová.

K stabilite v spoločnosti neprispievajú podľa rektora Bratislavskej medzinárodnej školy liberálnych štúdií Samuela Abraháma ani samotní politici.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko