Na hlavný obsah

V školách na severe pre koronavírus nemá kto učiť

Infekcia zatvára triedy, ale aj celé školy.

Tempo šírenia koronavírusu sa zrýchľuje. Infekcia zatvára triedy aj celé školy. Najhoršia situácia je na severe Slovenska, kde je zatvorených 11 zariadení. Stav sa zhoršuje aj v okolí hlavného mesta, doma je 230 tried a 5 škôl. V karanténe sú aj zdravé deti. Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) chce preto opäť otvoriť tému individuálnej karantény.

Na severe Slovenska zažívajú najhoršiu vlnu pandémie. Chorobnosť prudko stúpa, počas víkendu pribudlo 1 250 pozitívne testovaných, najviac v Námestove a v Tvrdošíne. Hygienici zatvárajú po dohode s riaditeľmi aj školy.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Spolu máme za všetky tri okresy uzatvorených 251 tried a 11 škôl,“ povedala hygienička Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Dolnom Kubíne Mária Varmusová.

Choré sú nielen deti, ale aj učitelia. Na Základnej škole v Beňadove už nemá kto učiť. Osem z desiatich tried je doma.

„Na prvom stupni už nemáme pani učiteľky, ktoré by vyučovali žiakov prezenčne, a z druhého stupňa by učiteľky aj šli zastupovať, ale tam sú tiež triedy v karanténe a majú tam svoj rozvrh, ktorý si musia najprv splniť,“ uviedla riaditeľka ZŠ s MŠ Beňadovo Veronika Zvrteľová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny