Na hlavný obsah

Dúfame, že každý národ sa za nás postaví, odkazuje obyvateľ Kyjeva

Tvrdí, že Ukrajinci budú pokračovať v boji.

Situácia v Kyjeve bola ešte v piatok (24. 2.) popoludní na mnohých miestach stabilná. Ľudia nepodliehali panike, aj keď sa mestom ozývala streľba a výbuchy. To je pohľad obyvateľa hlavného mesta Ryvasa Tatejšviliho.

„Pre nás Ukrajincov sa invázia začala pred ôsmimi rokmi – v roku 2014. Keď Rusi anektovali Krym a separatisti zabrali oblasť Donecka a Luhanska. Odvtedy sme žili v neustálom strachu z toho, čo a kedy Rusi spravia. Takže nebolo to niečo prekvapivé, pretože sme to očakávali posledných osem rokov, ale aj tak nás to zaskočilo,“ vysvetlil svoje pocity po invázii Ruska.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Situácia bola podľa jeho slov v piatok (24. 2.) popoludní stabilná. „Banky aj bankomaty fungujú, hoci musíte čakať dlhší čas v rade, aby ste si vybrali peniaze, pretože ľudia chcú mať pre istotu hotovosť Ale aktuálne nikto nepanikári, obchody sú otvorené. Áno je tu invázia, počujeme streľbu a výbuchy. V centre je zatiaľ pokoj, ale počul som, že na okraji Kyjeva, najmä v severnej časti, sa bojuje,“ skonštatoval.

Ryvas tvrdí, že Ukrajinci budú pokračovať v boji. „A dúfame, že každý národ sa za nás postaví. To je najdôležitejšie. Nech sa deje čokoľvek, potrebujeme, aby za nami naozaj stáli, aby sa k nám niekto pripojil. Toto zverstvo sa deje v Európe a v 21. storočí. To je všetko, čo k tomu môžem povedať.“

Sám premýšľa nad tým, že by sa pridal k armáde. „Veľa mojich priateľov, muži aj ženy išli bojovať a teraz sú tam. Aj viacerí členovia mojej rodiny,“ dodáva.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet