Na hlavný obsah

Lekár skončil vo väzbe, polícia v jeho byte našla nelegálne držané zbrane

V ambulancii našli aj granáty.

Všeobecný lekár z Prievidze skončil vo väzbe. Polícia u neho doma našla nelegálne držané zbrane. Vyšetrovanie sa začalo po tom, ako lekára odviezla začiatkom týždňa polícia z pohotovosti v Prievidzi, kde mal ordinovať pod vplyvom alkoholu.

Pacientom sa jeho správanie nepozdávalo a privolali políciu. Lekár sa odmietol podrobiť dychovej skúške aj odberu krvi. Podozrivý z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky sa dostal začiatkom týždňa pred sudcu.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Sudca pre prípravné konanie udelil lekárovi podmienku 16 mesiacov a rovnaký čas by nemal vykonávať ani svoje povolanie. Rozsudok nie je právoplatný, lekár podal odpor. V piatok (4. 2.) sa však opäť postavil pred súd.

Tentoraz je obvinený zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

„Počas domovej prehliadky boli u obvineného nájdené minimálne tri ručné samočinné zbrane a jedna dlhá ručná palná zbraň, ktoré sú v zmysle zákona o strelných zbraniach a strelive zbraňami kategórie A – zakázané zbrane,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Trenčín Katarína Kuzmová.

Okrem toho sa v jeho ambulancii v Novákoch našli aj granáty. Polícia skúma či ide o napodobeniny alebo funkčnú muníciu. Sudca v štádiu prípravného konania poslal obvineného do väzby. Lekár všetky obvinenia popiera.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko