Na hlavný obsah

NAKA obvinila v kauze poľovníckej chaty advokáta Pavla Gašpara

Obvinenie sa týka zločinu krivej výpovede a krivej prísahy v štádiu prípravy.

NAKA obvinila v kauze poľovníckej chaty advokáta Pavla Gašpara
Na snímke advokát Pavol Gašpar. Foto: TASR

V kauze poľovníckej chaty vyšetrovateľ obvinil ďalšiu osobu. Obvinenie sa týka zločinu krivej výpovede a krivej prísahy v štádiu prípravy. TASR o tom informovala Andrea Dobiášová z Prezídia Policajného zboru.

„V súvislosti s medializovanou chatou vyšetrovateľ NAKA 9. februára začal trestné stíhanie a súčasne vzniesol obvinenie voči osobe P. G. zo zločinu krivej výpovede a krivej prísahy v štádiu príprav,“ uviedla Dobiášová s tým, že vzhľadom na prebiehajúce trestné konanie nie je možné poskytnúť bližšie informácie.

Ide o advokáta Pavla Gašpara, syna obvineného policajného exprezidenta Tibora Gašpara.

V súvislosti s poľovníckou chatou v stredu vyšetrovateľ obvinil tri osoby z prečinu pytliactva a zločinu legalizácie výnosu z trestnej činnosti.

Gašpar hovorí o účelovom obvinení

Advokát Pavol Gašpar považuje svoje obvinenie v súvislosti s kauzou poľovnícka chata za účelové a nezákonné. Syn bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara tvrdí, že ide o reakciu na jeho mediálne výstupy. Uviedol to na sociálnej sieti.

Kritizuje, že mu uznesenie doručovali operatívci z Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v čase, keď bol s rodinou. Podľa neho išlo o operatívcov, ktorých majú preverovať pre podozrenie zo zneužitia právomoci v prípade, kde vystupuje ako poškodený.

„Účelovosť tohto konania podčiarkuje aj fakt, že je postavené na jedinom nezákonnom dôkaze a vyšetrovateľ skutok zámerne nadkvalifikoval,“ uviedol. Je presvedčený, že zákonným spôsobom preukáže svoju nevinu.      

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko