Na hlavný obsah

Poslanci budú o návrhu na odvolanie Mikulca diskutovať aj v stredu

Utorkové rokovanie prerušili.

Poslanci budú o návrhu na odvolanie Mikulca diskutovať aj v stredu
Na snímke minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽANO) počas mimoriadnej schôdze Národnej rady SR k návrhu na jeho odvolanie z funkcie 18. februára 2022 v Bratislave. Foto: TASR

Poslanci Národnej rady (NR) SR prerušili utorkové (22. 2.) rokovanie. V diskusii k návrhu na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) budú pokračovať opäť v stredu (23. 2.) ráno. Prihlásených je ešte viac ako desať rečníkov.

V závere dňa pokračoval podpredseda parlamentu Juraj Blanár (Smer-SD) v čítaní uznesenia Generálnej prokuratúry (GP) SR v trestnej veci obvinenej skupiny vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zo zneužívania právomocí verejného činiteľa. Čítať ho začali poslanci Smeru-SD už dopoludnia a pokračovali v tom počas dňa vo svojich vystúpeniach.

V diskusii vystúpili v úvode líder Smeru-SD Robert Fico aj líder OĽANO a vicepremiér Igor Matovič, ministerka spravodlivosti Mária Kolíková i Mikulec. Utorku dominovali vystúpenia opozície.

Mikulec podľa Fica riadil činnosť obvinených vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Hovorí o „organizovanej skupine“, ktorej úlohou malo byť „pozatvárať celú opozíciu“. Minister obvinenia odmieta. Viacerí predstavitelia koalície hovoria o zavádzaní a vytrhávaní informácií z kontextu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko