Na hlavný obsah

Schvaľovanie pandemického zákona v Česku sprevádzali protesty

Domy zákonodarcov stráži polícia.

Schvaľovanie pandemického zákona v Česku sprevádzali slovné útoky na poslancov. Iniciatíva odporcov zverejnila adresy poslancov, ktorí za zákon hlasovali a vyzvala ľudí, aby prišli protestovať k ich bydliskám. Domy zákonodarcov stráži polícia.

Manželka ľudovca Antonína Tesaříka, bola vystavená tlaku výkrikov z ampliónu, v čase keď jej muž sedel v parlamente a počúval šesť hodín trvajúci prejav Tomia Okamuru z opozičnej SPD.

„Tomio volí nenávistný jazyk. Tie slová môžu byť pre niekoho návodom, aby urobil niečo nepredložené. Považujem to za veľmi nebezpečné,“ povedal poslanec Hayato Okamura (KDU-ČSL).

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Odporcovia protipandemických opatrení chodia pravidelne protestovať pred českú parlamentnú snemovňu. Potom čo zverejnili adresy poslancov, ich konanie odsúdil premiér, prezident aj minister vnútra.

„Toto je útok na naše rodiny, na našich rodičov, ktorí s nami bývajú, na naše manželky a deti. Pokiaľ neodmietneme taký postup, či už im fandíme alebo nie, tak sa to obráti proti nám“ povedal minister vnútra Vít Rakušan (STAN).

Demonštranti priniesli pred parlament šibenice. Kreslia ich v metre. Jedna sa objavila aj pred domom moravsko-sliezskeho hajtmana.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet