Na hlavný obsah

Ukrajinská delegácia dorazila na rokovania s ruskou stranou

Kľúčovou požiadavkou je okamžité prímerie.

Ukrajinská delegácia dorazila na rokovania s ruskou stranou
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Foto: TASR/AP

Ukrajinská delegácia v pondelok (28. 2.) ráno dorazila na rokovania s ruskými vyjednávačmi na bielorusko-ukrajinskej hranici.

Kľúčovou požiadavkou Kyjeva bude okamžité prímerie a stiahnutie ruských vojsk z ukrajinského územia, uviedli ukrajinské médiá s odvolaním sa na komuniké prezidentskej kancelárie.

V médiách a na sociálnych sieťach sa medzičasom objavili zábery z príletu vrtuľníka s ukrajinskou delegáciou.

V delegácii je podľa komuniké ukrajinský minister obrany Oleksij Reznikov, Mychajlo Podoljak z kancelárie ukrajinského prezidenta, predseda poslaneckého klubu vládnej strany Sluha národa David Arachamija, šéf ukrajinskej delegácie v trojstrannej kontaktnej skupine (Ukrajina, Rusko, OBSE) Andrij Kostin, poslanec Rustom Umerov a námestník ministra zahraničia Mykola Točyckyj, napísala agentúra Unian.

V ruskej delegácii, ktorú vedie exminister kultúry, Putinov poradca Vladimir Medinskij, sú námestníci ministrov obrany a zahraničia, ruský veľvyslanec v Bielorusku Boris Gryzlov a predseda zahraničného výboru ruskej snemovne Leonid Sluckij.

Rozhovory sa mali začať v nedeľu (27. 2.), ale ukrajinská delegácia mala problém doraziť na miesto rokovania. BBC s odvolaním sa na hovorkyňu Sluhu národa uviedla, že ukrajinská delegácia na rokovanie priletela poľským vrtuľníkom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet