Na hlavný obsah

Vodič na Záhorí v noci zrazil dvoch opitých chodcov, tí skončili v nemocnici

Jeden nafúkal viac ako tri promile.

V utorok (15. 2.) krátko po polnoci zrazil 38-ročný vodič na ceste medzi obcou Moravský Svätý Ján v okrese Senica a hraničným priechodom s Rakúskom dvoch opitých chodcov s invalidným vozíkom. Tí skončili s viacerými poraneniami v nemocnici, informuje Polícia SR na sociálnej sieti. Podľa policajných informácií neboli osvetlení a chýbali im reflexné prvky.

„Vodič mal do chodcov na kraji cesty naraziť pravou časťou auta práve v momente, keď oproti nemu malo ísť iné vozidlo,“ priblížila polícia. Muž pred jazdou alkohol nepil, chodci však áno. 57-ročný nafúkal viac ako tri promile, druhému, 44-ročnému, pre zistenie hladiny alkoholu museli odobrať krv.

Polícia sa snaží zistiť okolnosti nehody, a preto hľadá svedkov. „Pokiaľ ste boli priamym svedkom zrážky, prípadne ste dvojicu mužov pred nehodou na ceste III. triedy videli a viete potvrdiť, či boli osvetlení, kontaktujte políciu na bezplatnom čísle 158 alebo nám napíšte súkromnú správu na náš facebook,“ doplnila polícia. Tá tiež apeluje na chodcov, aby si za šera a v tme na seba dali reflexné prvky, vďaka ktorým budú lepšie viditeľní pre vodičov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny