Na hlavný obsah

ZOH 2022: Paulína Fialková minula len raz, skončila na 14. mieste v šprinte

Zlato putuje do Nórska.

ZOH 2022: Paulína Fialková minula len raz, skončila na 14. mieste v šprinte
Na snímke slovenská biatlonistka Paulína Fialková počas streľby v šprinte žien na 7,5 km na ZOH 2022 v Pekingu. Foto: TASR

Slovenská biatlonistka Paulína Fialková obsadila v piatkovom (11. 2.) šprinte na ZOH 2022 v Pekingu 14. miesto, keď minula na strelnici až posledný desiaty terč. Zlato získala Nórka Marte Olsbuová Röiselandová. Na stupňoch víťazov ju doplnili strieborná Švédka Elvira Öbergová a bronzová Talianka Dorothea Wiererová.

Paulína Fialková výborne rozbehla svoje druhé individuálne vystúpenie v Čang-ťia-kchou. Na prvej streľbe v ľahu ani raz nezaváhala a s odstupom 12,7 s jej patrila siedma priečka za najrýchlejšou Öbergovou. Výborne bežala a na medzičase na štvrtom kilometri bola už piata s mankom 24,4 s na Olsbuovú Röiselandovú.

Aj streľbu v stoji začala 29-ročná Breznianka dobre, ale neustrážila si posledný výstrel. S jednou chybou musela na 150 m dlhý okruh, klesla na jedenáste miesto, no stále mierila za kvalitným výsledkom. Po dobehnutí do cieľa figurovala na piatom mieste, postupne ju začali predbiehať súperky s vyššími číslami.

V cieli mala Paulína na 14. mieste o 1:27,7 min horší čas ako víťazka. Nebyť zaváhania pri poslednom výstrele v stoji, staršia zo sestier Fialkových by sa pri adekvátnom behu zmestila do najlepšej desiatky. Zosunula sa len o tri priečky v porovnaní s jej vystúpením v šprinte na ZOH 2018 v Pjongčangu.

Jej najlepším individuálnym vystúpením pod piatimi farebnými kruhmi zostáva piate miesto z vytrvalostných pretekov na 15 km v Pjongčangu.

„Bolo toho viac, čo sa vydarilo. Bolo to lepšie ako v predchádzajúcich pretekoch. Škoda tej poslednej rany. Som si pomyslela, že už len si postrážiť poslednú ranu a bola to tesná chyba hore, takže ma to ešte bude mrzieť,“ povedala do kamery RTVS Paulína Fialková.

Mladšia zo sestier Fialkových Ivona obsadila 41. priečku, keď za víťazkou zaostala o 2:27,5 min. Po prvej streľbe v ľahu mala na konte iba jednu chybu, ale ďalšie tri nepresné pokusy v stoji ju tesne pripravila o pozíciu v najlepšej štyridsiatke, ktorá sa boduje vo Svetovom pohári. 

Ďalšie dve Slovenky skončili ďaleko za šesťdesiatkou, ktorá postúpila do stíhacích pretekov. Henrieta Horvátová bola v cieli klasifikovaná na 72. mieste síce len s jednou chybou na strelnici, ale s časovým mankom 3:36,4 min na víťazku. Na Veroniku Machyniakovú zostalo predposledné 88. miesto s takmer päť a polminútovou stratou a tromi nepresnými výstrelmi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport