Na hlavný obsah

ZOH 2022: Vlhová je po prvom kole obrovského slalomu trinásta, Shiffrinová vypadla

Vedie Švédka Hectorová.

ZOH 2022: Vlhová je po prvom kole obrovského slalomu trinásta, Shiffrinová vypadla
Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová počas 1. kola obrovského slalomu ZOH 2022 v Pekingu. Foto: TASR

Slovenskej reprezentantke v zjazdovom lyžovaní Petre Vlhovej patrí na ZOH 2022 v čínskom Pekingu 13. priečka po prvom kole pondelkového (7. 2.) obrovského slalomu žien.

Dvadsaťšesťročná Liptáčka sa na zjazdovke Ľadová rieka v stredisku Jen-čching predstavila ako prvá a stanovila referenčný čas, z prvej priečky ju zosadila hneď druhá v poradí Švajčiarka Michelle Gisinová.

Neskôr sa pred Slovenku dostali aj ďalšie súperky, pričom hneď tretia Talianka Federica Brignoneová sa jej výraznejšie vzdialila a ešte lepší čas dosiahli Švédka Sara Hectorová aj Rakúšanka Katharina Truppeová.

Shiffrinová zlato neobháji

Smolu mali dve kandidátky na medailu – Talianka Marta Bassinová a Američanka Mikaela Shiffrinová. Piata resp. tretia žena hodnotenia obrovského slalomu v aktuálnej sezóne Svetového pohára vypadli už v hornej časti trate.

Shiffrinová v tejto disciplíne neobháji zlato z Pjongčangu 2018, pričom pod piatimi kruhmi vypadla v niektorej zo súťaží premiérovo.

„Nebola to ideálna jazda, keďže som spravila chybu a nemala dobrý pocit. Zatiaľ je to otvorené, uvidíme čo bude. Tesne pred poslednou pasážou pri nájazde do strminy som spravila chybu, kde som stratila rýchlosť. Ale už od štartu to nebolo ono. V druhom kole sa budem snažiť ísť naplno a uvidíme, ako to dopadne. Tu sa rátajú iba medaily,“ zhodnotila do kamery RTVS Petra Vlhová po prvej olympijskej jazde v Pekingu

Po elitnej tridsiatke pretekárok v čínskom Národnom centre zjazdového lyžovania je líderkou poradia Švédka Sara Hectorová s náskokom 30 stotín sekundy pred Rakúšankou Katharinou Truppeovou, tretia je priebežne Talianka Federica Brignoneová a na prvú ženu poradia stráca 0,42 s.

Vlhovú od medaily delí 1,36 sekundy

Hectorovej maximum na ZOH je zatiaľ 10. priečka v obrovskom slalome z Pjongčangu 2018. Rovnaký čas ako Petra Vlhová dosiahla v 1. kole aj Rakúšanka Katharina Liensbergerová, so stratou 1,78 s zdieľajú zatiaľ 13. pozíciu.

Od medaily ich aktuálne delí 1,36 sekundy. Druhé kolo je na programe od 7.30 h SEČ.

Na štarte je dovedna 82 pretekárok, medzi inými aj ďalšia slovenská reprezentantka Rebeka Jančová. Neočakáva sa, že ďalšie pretekárky na štarte prvého kola ohrozia najlepšie ženy poradia.

Pod piatimi kruhmi budú štartovať aj pretekárky z lyžiarsky exotických krajín – Turecka, Peru, Ekvádora, Libanonu, Čile, Malajzie, Portugalska, Izraela či Argentíny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport