Na hlavný obsah

Za smrť štátneho tajomníka a jeho manželky dostal vinník trest osem rokov za mrežami

V čase nehody bol odsúdený pod vplyvom drog.

Za smrť štátneho tajomníka a jeho manželky dostal vinník trest osem rokov za mrežami
Ilustračná fotografia. Foto: TASR

V prípade tragickej dopravnej nehody, pri ktorej zahynul štátny tajomník ministerstva kultúry Vladimír Dolinay s manželkou, vyniesli rozsudok. Vodič protiidúceho auta, ktorý nehodu spôsobil, je po verdikte súdu vinný. Pozostalej rodine sa ospravedlnil a vinu priznal.

Auto šoféroval v deň tragédie – koncom júla 2020 – pod vplyvom drog. Pred obcou Iža dostal šmyk a vyše 100-kilometrovou rýchlosťou vrazil do protiidúceho auta manželov Dolinayovcov. Prežil iba ich vtedy 2,5-ročný syn.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Tibor (35) zo Svätého Petra sa vo štvrtok (31. 3.) prvýkrát postavil pred súd so slovami, že sa cíti vinný. Slová ľútosti smeroval v pojednávacej miestnosti priamo rodine a blízkym manželov Dolinayovcov. Po dvoch hodinách sudkyňa Okresného súdu v Komárne bez ďalšieho dokazovania rozhodla.

„Spáchal prečin usmrtenia a prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Za to sa odsudzuje na úhrnný trest odňatia slobody v trvaní osem rokov nepodmienečne,“ uviedla sudkyňa.

Okrem väzenia v ústave s minimálnym stupňom stráženia dostal vodič aj zákaz šoférovať do konca života. Zo súdu odišiel bez slov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny