Na hlavný obsah

Rezort vnútra nakupuje vybavenie na zabezpečenie hranice s Ukrajinou v hodnote 817 150 eur

Využíva na to priame rokovacie konanie.

Rezort vnútra nakupuje vybavenie na zabezpečenie hranice s Ukrajinou v hodnote 817 150 eur
Na snímke nápis na budove, v ktorej sídli Ministerstvo vnútra SR. Foto: TASR

Ministerstvo vnútra (MV) SR nakupuje technické vybavenie a informačno-komunikačné systémy na zabezpečenie hranice s Ukrajinou. Vzhľadom na mimoriadnu situáciu využíva priame rokovacie konanie.

Celková hodnota troch zákaziek je 817 150 eur bez DPH. Zmluvy by mali uzavrieť v pondelok. Vyplýva to z oznámení zverejnených na webe Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).

Dodanie nevyhnutného špecializovaného hardvéru a softvéru by malo stáť 317 750 eur. Rezort oslovil dodávateľa Technopol International.

Náklady na výstupné periférne zariadenia k výpočtovej technike a mobilné telekomunikačné zariadenia odhaduje MV SR na 305 450 eur. Na dodaní sa dohodlo so spoločnosťou Microcomp – Computersystém.

Zákazku na dodanie výpočtovej techniky, respektíve technického vybavenia zadalo ministerstvo spoločnosti eGroup Solutions. Celková hodnota obstarávania je 193 950 eur.

Použitie priameho rokovacieho konania rezort zdôvodnil mimoriadnou situáciou v súvislosti s hromadným prílevom cudzincov na územie SR, pre ktorú zákazku zadáva.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko