Na hlavný obsah

Ruské rakety totálne zničili letisko vo Vasylkive neďaleko Kyjeva

Obete a zranených zatiaľ nehlásia.

Ruské rakety totálne zničili letisko vo Vasylkive neďaleko Kyjeva
ym stúpa k oblohe počas ostreľovania v meste Vasylkiv, ktoré sa nachádza juhozápadne od Kyjeva. Foto: TASR/AP

Ruské rakety v sobotu (12. 3.) úplne zničili leteckú základňu Vasylkiv južne od Kyjeva, uviedla miestna starostka. Podľa nej tu horí skladisko munície, ktorá vybuchuje. Zasiahlil aj sklad pohonných hmôt. Letecký úder potvrdila aj ruská strana. Podľa denníka Ukrajinska pravda zatiaľ nie sú informácie o mŕtvych alebo zranených.

„Dnes okolo siedmej hodiny rannej nepriateľske sily ostreľovali mesto Vasylkiv. Dopadlo osem rakiet, ktoré cielili na letisko. Letisko je úplne zničené,“ uviedla na facebooku starostka Natalija Balasynovyčová s tým, že ľudia v okolí nemajú vychádzať zo svojich domovov. Podľa nej sa z muničného skladu stále ozývajú výbuchy.

Zasiahnuté ruskými raketami bolo v sobotu tiež letisko v Kropyvnyckom v centrálnej časti Ukrajiny, uviedol server RBK Ukrajina s odvolaním sa na veliteľa oblastnej vojenskej správy Andrija Rajkovača.

Hovorca ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov podľa agentúry TASS oznámil, že Rusko vykonalo úder vysoko presnými zbraňami na letisko vo Vasylkive, ktoré bolo vyradené z prevádzky. Zasiahnuté bolo podľa neho tiež hlavné stredisko rádiotechnického prieskumu ukrajinskej armády v Brovaroch východne od Kyjeva.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet